7 tipov na teplé jedlá do práce na jeseň a zimu

Teplé jedlá sú ideálnym spôsobom, ako sa zohriať počas chladných jesenných a zimných dní a zároveň si tak zaistiť dostatočný prísun vitamínov a minerálov. Máte radi ovocie a zeleninu a chcete si pripraviť jednoduché teplé jedlá do práce, pripravili sme pre vás niekoľko nápadov. Kvalitné suroviny si zaobstaráte v našom e-shope FARMOVE s doručením až domov.

1. Hrachová polievka: Hrachová polievka je jednoduchá na prípravu a plná vitamínov a minerálov. Stačí zmiešať varený hrášok s mrkvou, cibuľou a zelerom, pridať trochu mlieka alebo smotany a nechať polievku pomaly variť. Môžete ju podávať s kôprom alebo petržlenom.

2. Ovocné polievky: Ovocné polievky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne ovocie a zároveň si pripraviť teplé jedlo. Môžete si vyrobiť ovocnú polievku z jabĺk, hrušiek alebo sliviek a podľa chuti pridať zeleninu, ako sú cuketa, cvikla alebo tekvica. Stačí všetko rozmixovať a podľa potreby dochutiť korením alebo bylinkami.

3. Zeleninové vývary: Zeleninové vývary sú ďalším jednoduchým spôsobom, ako si pripraviť teplé jedlo z ovocia a zeleniny. Použite rôzne druhy zeleniny podľa chuti, ako sú mrkva, cvikla, cibuľa, zeler alebo petržlen.

4.Tekvicové rizoto s tymianom: Rizoto si môžete pripraviť na množstvo spôsobov, vyskúšajte lahodné tekvicové. Budete potrebovať maslovú alebo hokkaido tekvicu, ktorú očistíme a pokrájame na kocky. Dáme na panvicu, mierne osolíme a na masle opekáme do polomäkka. Do hrnca pridáme maslo, trošku oleja, nadrobno nasekanú cibuľku, čerstvé lístky tymiánu a na drobno nasekané čili. Keď bude cibuľa mäkká zmes podlejeme bielym vínom. Pridáme ryžu a s pomocou zeleninového vývaru ju uvaríme domäkka. Keď začne ryža mäkknúť pridáme k nej opečené tekvicové kocky a spoločne dovaríme. Na záver môžete do rizota primiešať trochu masla, tymián a nastrúhaný parmezán.

5. Zapekaná zelenina s cestovinou: Uvarené a vychladnuté cestoviny rozložte do pekáča, navrstvite na ňu mix predvarenej a ochutenej zeleniny nakrájanej na kocky. Použiť môžete napríklad tekvicu, mrkvu, brokolicu, karfiol a iné sezónne plodiny. Následne môžete zmes zaliať opraženou cibuľkou a smotanou s vajcami. Na vrch môžete nastrúhať obľúbený syr a dáme zapekať.

6. Pečená tekvica s medom a jogurtom: Tekvica je skvelým jesenným jedlom. Môžete ju pridať do cesta na palacinky, ako je to v tomto recepte, alebo ju môžete skúsiť upiecť a podávať s medom a jogurtom na sladko.

7. Teplý ovocný šalát s kokosovým mliekom: Obľúbené sezónne ovocie si nakrájame na menšie kúsky. Použiť môžete napríklad jablká, slivky, hrušky ale tiež pomaranče či zamrazené drobné ovocie. Pripravené ovocie dáme do hrnca a podlejeme troškou kokosového mlieka, pridáme škoricu, badián a med. Premiešame a necháme dusiť.

Aj na jeseň a v zime sa dajú z ovocia a zeleniny pripraviť chutné teplé jedlá do práce.

Práve zdravé, teplé jedlá sú skvelým spôsobom, ako bojovať proti chladu a spríjemniť si pracovný obed.

My sme pripravení, stačí nám dať vedieť

Vyplňte tento nezáväzný formulár a my sa vám ozveme späť s ponukou pre vás. Doručujeme po celom Slovensku.

 

    O čo máte záujem?

    Môžete vybrať viaceré možnosti a ponuku pre vás pripravíme na mieru.

    Kedy vám ovocie dodáme?

    Ako často si prajete ovocie doručovať?

    Vyberte možnosť, ktorú preferujete. Na konkrétnom termíne sa dohodnete s naším obchodníkom.

    Máte špeciálnu požiadavku?

    Napíšte, čo pre vás ešte môžeme urobiť

    ?

    ?

    Poznáte FARMOVE.sk?

    Starostlivo vyberaná čerstvá zelenina, ovocie a produkty nielen od lokálnych farmárov a malovýrobcov doručené priamo k vám domov v debničkách sú tou správnou voľbou pre zdravie celej rodiny.