Pandémia koronavírusu priniesla do našej spoločnosti rozhovory o potrebe pravidelnej konzumácie vitamínov ako prevencie pred ochoreniami a dlhými PN-kami. Strava bohatá na kvalitné ovocie a zeleninu prináša na pracovisko hodnotné vitamíny priamo z prírody.
Práve ovocie a ovocné balíčky pre zamestnancov sú príjemnou formou ako sa postarať o zdravé jedlo do práce. Už každodenná konzumácia 1 až 2 kusov ovocia rapídne znižuje možnosť ochorenia a značne zvyšuje rýchlosť regenerácie a liečby, ak k chorobe dôjde.
Ktoré druhy ovocia sú najviac bohaté na vitamíny pre zamestnancov a dajú sa ľahko konzumovať aj v kancelárii, či na pracovných cestách?

Sezónne ovocie z fariem
Ovocie z rúk ovocinárov pestované prirodzeným spôsobom bez použitia chémie. To je to, čo robí ovocie z farmárskych záhrad výnimočným. Ovocie vypestované v sezóne so sebou prináša porciu vitamínov a cenných minerálov, ktoré naše telo najviac potrebuje v danom ročnom období.
Čerstvú ovocnú sezónu na jar otvárajú voňavé jahody, čerešne a pridáva sa šťavnaté kyselkavé bobuľové ovocie. Leto definujú hydratačné a osviežujúce kúsky ovocia v podobe marhúľ, broskýň, nektariniek a sliviek. A samozrejme nezabudnime na sladký červený melón, ktorý vždy mizne závratnou rýchlosťou. Jeseň so sebou nesie vláknitejšie a sýtejšie ovocie ako jablká a hrušky. Dôverujte prírode a doprajte svojim zamestnancom ovocie ako z babičkinej záhrady.
- Bobuľové ovocie, drobné ríbezľové plody, sladkasté maliny, čučoriedky, egreše, aj černice sú skutočne plné vitamínu C , vitamínu K, a vlákniny. Významne podporujú zdravú činnosť srdca, znižujú zápal v krvi a znižujú oxidačný stres. Vychutnajte si aj vy zdravé drobné ovocie vďaka Farmove do práce.
- Pravidelným chrumkaním jabĺk a hrušiek sa posilňuje imunita a odolnosť voči jesenným vírusom. Jablká tiež podporujú zdravie srdca a obsahujú v sebe cenné živiny v podobe vitamínov B, C, E a minerálov ako vápnik, železo, horčík aj fosfor.
- Hrozno ako výborný antioxidant z nízkym obsahom kalórií a vysokým obsahom vlákniny, vitamínu C a vitamínov skupiny B. Konzumácia hrozna zlepšuje pamäť a znižuje hladinu cholesterolu.
- Nadopujte sa vitamínmi z kôstkového ovocia. Slovenské marhule, nektarinky, slivky sú chutným spôsobom ako upraviť trávenie, zvýšiť odolnosť voči stresu a významne posilniť imunitný systém. Vysoký obsah výživných látok a nízky obsah kalórií robí kôstkové ovocie obľúbeným ovocím počas leta.

Všetky tieto rozmanité druhy ovocia sú výborným zdravým občerstvením do kancelárie. Stačí ich umyť a vychutnávanie prírodných vitamínov sa môže začať.
Poznáte FARMOVE.sk?
Starostlivo vyberaná čerstvá zelenina, ovocie a produkty nielen od lokálnych farmárov a malovýrobcov doručené priamo k vám domov v debničkách sú tou správnou voľbou pre zdravie celej rodiny.