Počas jesenných a zimných mesiacov nie je vždy jednoduché udržať si telo v teple. Zahrejte sa aj zvnútra a vychutnajte si v práci chutné jedlo. Prinášame vám niekoľko nápadov na rýchle jedlá do práce, ktoré sú na jeseň a v zime ideálne. Suroviny môžete nakúpiť z nášho debničkového e-shopu – debničkovanie je ekologické a jednoduché!
Jablkové crumble
Jablkové crumble je sezónna pochúťka, ale tento mimoriadne chutný dezert si môžete vychutnať kedykoľvek počas roka. Jablká nakrájame na kúsky, pokvapkáme citrónom a premiešame s kryštálovým cukrom. Na panvici varíme cca 5 min následne posypeme škoricou a necháme mierne vychladnúť. Zatiaľ si v miske zmiešame 170g hladkej múky, štipku soli a 100g margarínu. Do zapekacej misky navrstvíme uvarené jablká so škoricou a na vrstvíme múčnu posýpku. Pečieme do zlatista cca 30 min.

Teplý rybí šalát
Na prípravu šalátu použite rôzne druhy zeleniny, napríklad paradajky, cibuľu a mrkvu. Pripravte si jogurtový alebo smotanový dresing. Filety zo sumčeka afrického si opečte na masle s bylinkami. Nechajte mierne vychladnúť a natrhajte do šalátu, dobre premiešajte. V prípade potreby ochuťte šalát bylinkami a korením, pomôže to zvýrazniť chute jednotlivých zložiek.
Teplý šalát cviklový šalát s kozím syrom
Šalát z červenej repy a kozieho syra je skvelým spôsobom ako si vychutnať všetky benefity červenej repy. Je tiež vynikajúcim zdrojom vitamínu C, ktorý pomáha zahnať prechladnutie. Kozí syr, je zas dobrým zdrojom železa a vápnika – ideálny na dni, keď vaše telo potrebuje dodatočnú silu a ochranu pred prechladnutím. Cviklu ošúpte a uvarte v mierne osolenej vode do mäkka, následne ju pokrájajte na menšie kúsky, pridajte k nej nadrobený kozí syr a premiešajte.
Kari mrkvová polievka
Mrkvu a cibuľu si nakrájajte na kocky a uvarte do mäkka s trochou osolenej vody. Pridajte kari a varte kým sa nerozvonia, následne pridajte zeleninový vývar a kokosové mlieko. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 20 minút alebo kým mrkva veľmi nezmäkne.
Tekvicové hokkaido palacinky
Vychutnajte si sezónu tekvice naplno aj v podobe palaciniek. Môžete si ich pripraviť na sladko s džemom alebo čokoládovou nátierkou, či na slano napríklad so syrom.
Z hokkaido tekvice si pripravíme pyré, ktoré bude tvoriť základ oranžových palaciniek. V osobitnej nádobe si vymiešame vajíčka, múku a olej. Pridáme štipku soli a cukor, opäť premiešame a cesto necháme chvíľku odpočívať. Následne pridáme tekvicové pyré a dobre premiešame a pustíme sa do prípravy palaciniek.
Neviete ako na tekvicové pyré? Tekvicu očistite, pokrájajte na kúsky a podlejte troškou vody, nechajte dusiť do mäkka. Po vychladnutí tekvicu rozmixujte do hladka a vaše pyré je na svete!
Tekvicové placky s paradajkovou omáčkou
Uvarenú tekvicu zmiešajte s vajíčkom a múkou. Zo zmesi vytvarujete placky, ktoré opečte na panvici. Zatiaľ si pripravte paradajkovú omáčku, na ktorú budete potrebovať olúpané paradajky, cibuľu a cesnak. Všetko nakrájame na drobno a dáme variť, pridáme bylinky a soľ. Placky si vychutnávame poliate čerstvou paradajkovou omáčkou, jednoduchý a chutný recept pre vaše náročné dni v práci.
Dúfame, že vás tieto recepty inšpirovali k tvorivým ovocným a zeleninovým jedlám. Ľahko sa pripravujú vopred, takže vašim kvalitným domácim jedlám v práci už nič nestojí v ceste.
Poznáte FARMOVE.sk?
Starostlivo vyberaná čerstvá zelenina, ovocie a produkty nielen od lokálnych farmárov a malovýrobcov doručené priamo k vám domov v debničkách sú tou správnou voľbou pre zdravie celej rodiny.